Deel dit artikel:

Van het dak tot de buizen onder de vloer, isolatiemateriaal is er in vele soorten voor vele toepassingen. Als jij je klant helpt aan een beter geïsoleerd huis, dan doe je dat natuurlijk wel met kwaliteitsproducten. Ook voor jouw isolatieklus kun je op Bouwmaat bouwen, zodat jij je klanten op hun wenken kunt bedienen. Welke toepassingen zijn er allemaal en wat hebben we je te bieden?

Isolatie hellend dak

Via het dak kan veel warmte verloren gaan. Niet voor niets is dakisolatie een van de meest voorkomende isolatievormen. Minerale wolsoorten zijn populair als isolatiemateriaal voor het hellende dak. Deze zogenoemde zachte isolatie is gemakkelijk te verwerken en heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Maar ook de harde kunststofplaten van bijvoorbeeld PIR worden veel toegepast. PIR wordt gebruikt als thermische isolatie. Zo heeft het materiaal een hele hoge isolatiewaarde (zelfs bij geringe dikte) en brandvertragende eigenschappen. 

Welk materiaal je kiest is onder andere afhankelijk van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt aan de binnenkant en natuurlijk de isolatiewaarde die je wilt behalen.

Isolatie plat dak

Negen van de tien keer heeft een uitbouw een plat dak en ook hier is het wenselijk dat het er comfortabel is. Het isoleren van een plat dak aan de binnenzijde vergroot de kans op vocht en houtrot. Voor een plat dak heeft een zogenoemde warm-dakconstructie dan ook de voorkeur. Hierbij is de isolatie aan de bovenzijde van de dragende constructie aangebracht. PIR-platen zijn dan een veel voorkomende keuze voor isolatiemateriaal.

 

Spouwisolatie

Bij veel Nederlandse woningen is er sprake van een zogenoemde tweeschalige bouw. Hierbij is er sprake van een binnenmuur en een buitenmuur met daartussen een luchtlaag: de spouw. Spouwmuurisolatie is dan ook een populaire isolerende maatregel. Met name bij woningrenovaties is deze methode zeer effectief. Om de spouw te kunnen isoleren, moet de buitenmuur wel in goede staat zijn. Je kunt ook hier weer kiezen voor verschillende isolatiemateriaal: van steenwol tot en met PIR-platen.

Scheidingswand isoleren

Het plaatsen van een scheidingswand is een veel voorkomende klus. Het heeft veel voordelen om bijvoorbeeld een metal stud wand te isoleren. Zo beperk je het geluid tussen de ruimtes, wat natuurlijk erg prettig kan zijn. Ook werk je zo aan de brandveiligheid van de wanden. Daarnaast is het ook thermisch gezien vaak een goed idee. Bij Bouwmaat vind je een breed assortiment aan isolatieplaten.

Buisisolatie

Soms vergeten, maar buisisolatie is een relatief eenvoudige methode om jouw klanten te helpen bij energiebesparing. Door warmteleidingen te isoleren met schuimhoezen bespaar je warmte. Leidingen die door koude ruimtes lopen verliezen veel energie en dat voorkom je met deze vorm van isolatie. De ruimtes die je klant wil verwarmen zijn sneller op temperatuur. Andere voordelen zijn onder andere het beperken van condensatie en het tikkende geluid van de buizen. Bij Bouwmaat vind je voor alle projecten de geschikte afmeting isolatiemateriaal voor buizen: van 22 mm tot en met 110 mm.

Deel dit artikel: