MateriaalMateriaal en gereedschap

AquaStar waterontharder

Deel dit artikel:

Help je klant in de strijd tegen kalkaanslag

Het kraanwater in Nederland behoort tot de top van de wereld. Toch zit ons kraanwater vol met kalk. Droogt het water op, dan blijft het achter. Dat zorgt onder andere voor die lelijke vlekken in de badkamer, maar ook voor espressoapparaten die sneller stuk gaan. De AquaStar waterontharder filtert op basis van ionenwisseling kalk uit het kraanwater. Zo blijft je klant verzekerd van een hoge kwaliteit én lekker kraanwater.

Het effect van kalk in water wordt nog wel eens onderschat. We kennen natuurlijk allemaal wel de lelijke vlekken die het achterlaat. Maar kalk zorgt er ook voor dat apparaten minder lang mee gaan. Zonde! Door kalkaanslag op een verwarmingselement (in bijvoorbeeld een boiler of waterkoker) duurt het langer om water op te warmen. Minder kalk betekent dus minder energieverbruik. Water dat veel kalk bevat heeft bovendien invloed op je huid door het schurend effect en omdat zeep minder goed werkt. Kalk in het water zorgt er ook voor dat het Hollandse ‘bakkie pleur’ minder goed smaakt. Kalk onderdrukt name lijk de fijnere aroma’s.

Zacht water dankzij ionen

Genoeg redenen dus om hier iets aan te doen! Op basis van ionenwisseling filtert de AquaStar waterontharder kalk uit het leidingwater. Hoe werkt dit slimme apparaat? Minuscule harsbolletjes wisselen calcium- en magnesiumionen uit tegen natriumionen. Dat zorgt ervoor dat de vorming van kalk niet langer mogelijk is en het achterblijft in een filter. Zo is heel de woning van je klant voorzien van zacht water.

Plaatsing

Om de voordelen van zacht water te ervaren, is het belangrijk om de AquaStar waterontharder zo dicht mogelijk bij de watermeter te plaatsen. Dat scheelt bovendien leidingwerk. Verdere basiselementen waar je mede op moet letten: een AquaStar waterontharder heeft een afvoer nodig om zijn spoelwater kwijt te kunnen. Daarnaast is een stroomvoorziening vereist. Houd er bij het plaatsen ook rekening mee dat er voldoende ruimte is om het zoutreservoir bij te vullen.

Automatische reiniging

Op basis van het aantal liters spoelt het apparaat zichzelf automatisch. Gaat de klant bijvoorbeeld op vakantie? Geen probleem, een AquaStar waterontharder spoelt vanzelf als er zeven dagen achter elkaar geen spoeling is geweest. Superhandig natuurlijk, want zo voorkom je stilstaand water en de vorming van bacteriën. De waterontharder is daarnaast onder andere voorzien van een geheugen waarmee de verbruiksgegevens en eventuele storingen kunnen worden uitgelezen. Kalkaanslag is op deze manier straks echt verleden tijd voor je klant!

Meer lezen

https://www.bouwmaat.nl/zoekresultaten?SearchTerm=aquastar

Deel dit artikel: