Keuren van elektrisch gereedschap

Volgens de Arbo-wet dient elke aannemer regelmatig zijn gereedschap te keuren. Voor de veiligheid van hemzelf en eventuele medewerkers! Daarnaast is dit vaak een eis van opdrachtgevers en verzekeringsmaatschappijen.

Bouwmaat biedt je naast topmerken elektrisch gereedschap ook de mogelijkheid om jouw gereedschap, haspels en perstangen professioneel te laten keuren. Onze partner MSN is gecertificeerd om keuringen uit te voeren voor alle merken gereedschap volgens de wettelijke vereisten. Het gereedschap worden efficiënt volgens de NEN3140 norm gekeurd. Op deze manier is jouw tijdsverlies minimaal.

Mocht jouw apparaat niet worden goedgekeurd dan krijg je uiteraard deskundig, betrouwbaar advies over de mogelijke vervolgstappen.

De voordelen

  • Scherpe prijzen: een NEN 3140 inspectie op machine kost € 8,95 per stuk excl. transport kosten
  • Keuring van alle merken elektrisch gereedschap, haspels en perstangen
  • Voordeel bij meerdere machines: vanaf 50 stuks € 6,95 per stuk excl. transportkosten
  • Machines retour binnen enkele dagen. Als een machine of een aantal machines direct bij inlevering ingegeven is/worden op de website, haalt MSN deze de volgende dag af. Normaal gesproken is deze machine de dag na afhaling bij MSN. Dezelfde dag keuren zij de machine en sturen deze na goedkeuring retour. De dag na retour zenden is deze weer bij de vestiging. Mocht de machine niet zijn goedgekeurd en gerepareerd dient te worden dan kan het langer duren.
  • Keuringsrapport per machine
  • Machine voorzien van keuringssticker

Jouw machines laten keuren? Meld je dan met je machine bij de informatiebalie in jouw Bouwmaat-vestiging.


Hoe vaak moet er gekeurd worden?

Machines, gereedschappen en eigenlijk alles wat een elektrisch gevaar op kan leveren moet gekeurd worden. Hoe vaak iets gekeurd moet worden hangt af van dat risico. Voor gereedschap wordt een keuringsinterval van een jaar voorgeschreven. Een keuring is en blijft een momentopname, dus het blijft van belang jouw gereedschap te onderhouden en te laten herkeuren wanneer dat nodig is, ook als de termijn nog niet is verstreken.


Reparatie

Naast keuren kan je via Bouwmaat ook al jouw elektrisch gereedschap laten repareren. Klik hier voor meer informatie over gereedschaps-reparatie.

Meer informatie over de service en de kosten krijg je bij de informatiebalie in jouw Bouwmaat vestiging.

Bekijk alle vestigingen