Calculeren-header

Calculeren met Bouwmaat

Slim calculeren doe je met het artikelbestand en de prijzen van Bouwmaat  Via de webshop heb je beschikking over alle artikelen die in de vestigingen beschikbaar zijn met de bijbehorende prijzen. Per project kun je een kluslijst samenstellen met de benodigde artikelen.
 

Rekenen met SALES Standaard

Maak je gebruik van calculatiesoftware die de optie biedt om een XML-artikelbestanden in te lezen, dat voldoet aan de standaard van SALES Standaard (voorheen S@les in de  Bouw)? Dan kun je het XML bestand van Bouwmaat opvragen.
Wil je het artikelbestand ontvangen? Stuur dan een mail met de volgende gegevens naar de klantenservice.
                •             Bedrijfsnaam
                •             Contactpersoon
                •             Bouwmaat klantnummer
                •             E-mailadres
                •             Naam van calculatiesoftware
 

Wat is SALES Standaard?

Door middel van de SALES Standaard (voorheen S@les in de bouw) kunnen bedrijven beter en sneller met elkaar communiceren. Deze standaard is in beheer bij Ketenstandaard en is niets anders dan een standaard computertaal die we met elkaar in de branche hebben afgesproken, zo kunnen computers beter met elkaar berichten uitwisselen (denk aan prijslijsten, bestellingen, pakbonnen, en facturen).
 
Bij Bouwmaat kun je een artikelbestand aanvragen, ook wel pricat of digitale prijslijst genoemd (in XML formaat).
 

Wat zijn de voordelen van SALES Standaard?

De SALES Standaard zorgt voor snelle en foutloze elektronische communicatie in de keten van bouwers en installateurs, voor grote én kleine bedrijven. De standaard zorgt onder andere voor minder ruis in de communicatie, snellere afhandeling van facturen, orders en onderhoudsopdrachten en hogere tevredenheid van opdrachtgevers en klanten.
 

Wat kost de SALES Standaard?

Bouwmaat rekent geen extra kosten voor het deelnemen aan de SALES Standaard. Voor meer informatie over de SALES Standaard verwijzen we je naar de website van Ketenstandaard.
 

Hoe ik de SALES Standaard gebruiken?

Om met de SALES Standaard aan de slag te gaan dien je klant te zijn of te worden bij Bouwmaat. Verder dient je computersoftware geschikt te zijn voor het gebruik van dit soort bestanden. Vraag je softwareleverancier of je pakket gereed is voor "SALES" berichten van de De Ketenstandaard. Vraag dan ook wat de kosten zijn, vaak is het een extra module en kunnen daar kosten voor in rekening worden gebracht.