Header-pensioen

Pensioen

Het lijkt misschien nog heel ver weg. Maar voor je het weet is het zover; jouw pensioen. Heb je er over nagedacht hoeveel 'appeltjes voor de dorst' je hebt liggen tegen die tijd? Nee? Dan wordt het de hoogste tijd! Vanaf 1 januari 2015 is het voor zelfstandigen mogelijk zelfstandig een pensioen op te bouwen.

Speciaal voor zelfstandigen is er, sinds 2015, het ZZP Pensioen. Een pensioen op vrijwillige basis, van en voor zelfstandigen. ZZP Pensioen is geen pensioenfonds en geen pensioenverzekering. Je beslist elk jaar of en hoeveel pensioen je opbouwt. Wij stelden ZZP Pensioen een aantal belangrijke vragen:
 

Waarom pensioen opbouwen bij ZZP Pensioen?

  • Bepaal zelf hoeveel geld je stort en wanneer.
  • Bij arbeidsongeschiktheid kun je bij jouw geld.
  • Jouw geld wordt uitgekeerd bij overlijden.
  • Lage kosten door collectief beleggen.
     

Wanneer moet ik starten met pensioen opbouwen?

Zo vroeg mogelijk! Hoe langer het bedrag 'rendeert', hoe hoger de opbrengst. Of hoe lager de nodige maandelijkse inleg. Er ontstaan al grote verschillen wanneer men bijvoorbeeld vijf jaar later start.   
 

Waarom niet zelf sparen voor pensioen?

Simpelweg: omdat je dan geen gebruik maakt van fiscaal voordeel. Je ontvangt nu tegen een hoger percentage belastingteruggave, dan dat je uitkering straks belast is. 
 

Wie beheert mijn geld?

Het beheer voor het ZZP pensioen wordt gedaan door Loyalis Sparen en Beleggen, een onderdeel van APG Groep. APG is een pensioenuitvoerder die het pensioen regelt van 4,5 miljoen mensen. Dat is een op de vijf gezinnen in Nederland.
 

Wat gebeurt er met mijn geld als Loyalis of APG failliet gaat?

Al het geld in jouw ZZP Pensioen is afgescheiden van het vermogen van Loyalis of APG. Het is veilig ondergebracht in een trustkantoor. Bij faillissement kunnen eventuele schuldeisers van Loyalis of APG niet aan jouw geld komen. Ook als het trustkantoor onverhoopt failliet gaat, blijft jouw geld in het ZZP Pensioen onaangetast. 

Straks rustig genieten van een welverdiende oude dag is wel zo'n prettig idee. Met die insteek zijn wij een samenwerking aangegaan met Stichting ZZP Nederland. Via deze stichting kun je je  aansluiten bij tal van producten; van modelovereenkomst tot rechtsbijstand en van een ongeschiktheidsverzekering tot een incassoservice. Heb je interesse in een lidmaatschap van ZZP Nederland? Klik snel hieronder en betaal geen €20, maar €15 per jaar en betaal tevens geen inschrijfkosten.
 

Profiteer nu