Nieuw bij Bouwmaat

Nieuw bij Bouwmaat

Nieuw in het assortiment van Bouwmaat: Viega Smartpress. Viega Smartpress is een kunststof leidingsysteem, geschikt voor drinkwater-, verwarmings- en gasinstallaties.

Direct naar alle producten


Waarom kies je voor Viega Smartpress?

 1. Eén fitting voor drinkwater-, verwarmings- en gasinstallaties
 2. Snelle installatie: klaar in 16 seconden en 3 eenvoudige stappen
 3. Minder drukverlies
 4. Ongeëvenaarde, gegarandeerde zekerheid
 5. Volledig uitwisselbaar met Viega Pexfit Fosta buizen en gereedschap

 6. Eén fitting voor drinkwater-, verwarmings- en gasinstallaties

  Veiligheid heeft bij gasinstallaties de hoogste prioriteit. Bij Viega Smartpress zet Viega daarom in op compromisloze kwaliteit met een fitting die gelijktijdig geschikt is voor drink-, verwarmings- en gasinstallaties. Ook is de fitting uiterst betrouwbaar, snel en efficiënt.


  Snelle installatie: klaar in 16 seconden en 3 eenvoudige stappen

  Alle Viega Smartpress fittingen in de maten 16 mm tot en met 63 mm zijn uitgerust zonder O-ring. Heel handig! Hiermee vervalt tijdrovend kalibreren en voorkom je onbedoelde beschadiging van de O-ring en de grote kans op vervuiling. Ook de kleinere binnendiameter behoort hiermee tot het verleden.

  Viega Smartpress

  Conventionele systemen

  Montagetijd

  16 seconden

  26 seconden

  Aantal stappen

  3 stappen:

  1. Afkorten
  2. Fitting opsteken
  3. Persen

  4 stappen:

  1. Afkorten
  2. Opschonen & kalibreren
  3. Fitting opsteken
  4. Persen


  Minder drukverlies

  Alle Viega Smartpress fittingen hebben een geoptimaliseerde doorstroming. Viega Smartpress heeft namelijk geen vernauwingen dankzij de verbindingstechniek zonder O-ringen. Hierdoor kun je vaak een diameter kleiner gebruiken in vergelijking met conventionele systemen wat resulteert in een directe kostenbesparing.

  Viega Smartpress

  Conventionele systemen

  Zéta

  2,7

  17

  Stroomsnelheid

  2 m/s

  2 m/s

  Drukverlies

  54 mbar

  340 mbar


  Ongeëvenaarde zekerheid voor jouw klanten

  Voor jouw installatieklus zijn alleen de beste materialen goed genoeg. Met het Viega Smartpress leidingsysteem kies je voor kwalitatieve materialen wat zorgt voor een duurzame installatie en voor de klant uiteindelijk lagere kosten.

  • Corrosiebestendige fittingen met gecertificeerde SC-Contur*.
  • Goede buiseigenschappen bij hoge knikweerstand

  * Viega persfittingen beschikken over het SC‑Contur. Het SC‑Contur is een door de DVGW (Deutsche Vereinigung des Gas- und Wasserfaches) gecertificeerde veiligheidstechniek en zorgt ervoor dat de fitting in ongeperste toestand gegarandeerd ondicht is. Per ongeluk niet-geperste verbindingen vallen daarom gelijk op bij het vullen van de installatie. SC-Contur betekent eersteklas bescherming tegen lekkage.


  Volledig uitwisselbaar met buizen en gereedschap van het systeem Viega Pexfit Fosta

  Naast de Viega Smartpress-buizen kunnen ook de reeds op de markt aanwezige Pexfit Fosta buizen met de nieuwe Viega Smartpress fittingen worden gebruikt. Zo kunnen bestaande installaties zonder extra overgangen worden gerepareerd of uitgebreid

  Direct naar alle producten