BouwmaatToolbox---header-modelovereenkomst

Modelovereenkomst

Je hebt een grote opdracht aangenomen en werkt langere tijd voor een hoofdaannemer. De Belastingdienst kan er soms aan twijfelen of je niet daadwerkelijk bij de aannemer in dienst bent. In dat geval moet er namelijk loonheffing betaald worden. Om duidelijkheid te scheppen én wederzijdse afspraken op papier te zetten, heeft ZZP Nederland een modelovereenkomst opgemaakt. Deze is goedgekeurd door de Belastingdienst. Wij stelden ZZP Nederland een aantal belangrijke vragen!
 

Wat is er anders?

In de nieuwe situatie zijn zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer verantwoordelijk voor de arbeidsrelatie. In deze overeenkomst staan onder meer afspraken over tarieven en de voorwaarden voor de werkrelatie.
 

Kan ik mijn VAR 2015 nog wel gebruiken?

De VAR is niet meer geldig. De Wet DBA is vorig jaar ingegaan, waardoor gelijktijdig de VAR is afgezegd. Nu kan men gebruik maken van Modelovereenkomsten. Let op; dit is nog niet verplicht.
 

Stichting ZZP Nederland

Het is heel belangrijk dat je deze formaliteiten goed regelt. Met die insteek zijn wij een samenwerking aangegaan met Stichting ZZP Nederland. Via deze stichting kun je je  aansluiten bij tal van producten; van pensioen tot rechtsbijstand en van een ongeschiktheidsverzekering tot een incassoservice. Heb je interesse in een lidmaatschap van ZZP Nederland? Klik hier en betaal geen €20, maar €15 per jaar en betaal tevens geen inschrijfkosten. In ruil hiervoor krijg je gratis advies op veel voorkomende onderwerpen, inzicht in juridische documenten en maak je gebruik van de nieuwe modelovereenkomst.

 

Profiteer nu