YBS SuperQuilt

Er zijn resultaten

SuperQuilt van YBS Insulation is een meerlaagse reflecterende isolatiedeken die gebruikt wordt voor de isolatie van een ruimte. Of dit nu in uw huis is of in uw kantoor, thyssenkrupp Plastic Nederland helpt u graag bij het isoleren van uw ruimte. Dankzij het hoogwaardige isolatiemateriaal van YBS insulation zorgen wij ervoor dat uw ruimte in de zomer lekker koel blijft en in de winter juist de warmte vasthoud. Wilt u meer weten over de reflecterende isolatiefolie SuperQuilt of wilt u weten welke isolatiemogelijkheden er zijn? Kom in contact met één van de specialisten van thyssenkrupp Plastic Nederland en wij helpen u graag verder!

SuperQuilt stukje afgerold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SuperQuilt is de nieuwe isolatiestandaard

SuperQuilt bestaat uit meerdere isolatielagen en een hoogwaardige reflecterende aluminiumfolie. De toplagen van aluminium zijn dampdicht. Dit betekent dat u met SuperQuilt geen extra dampscherm hoeft aan te schaffen. Het isolatiedeken onderscheidt zich door uitstekende prestaties en verwerkingsgemak. Dit isolatiemateriaal wordt veelal toegepast bij renovatie en nieuwbouw en is geschikt voor muurisolatie, dakisolatie en als vloerisolatie. De isolatiefolie zorgt voor de reflectie van de stralingswarmte, waardoor het materiaal effectief werkt in zowel de winter als in de zomer. Daken met isolatie van YBS Insulation maken de onderliggende ruimte tot wel 8°C koeler dan ander isolatiemateriaal, zoals minerale wol of schuimisolatie. Dit maakt SuperQuilt de nieuwe standaard voor het isoleren van uw woning of kantoor.

Hoe werkt YBS SuperQuilt?

Door de speciale samenstelling met meerdere isolatielagen vormt SuperQuilt een effectieve barrière en rekent SuperQuilt af met alle vormen (convectie, straling en conductie) van energieverlies. Ongeveer 75% van alle warmteoverdracht vindt plaats door straling. Dit verlies wordt door de aluminium toplagen van SuperQuilt effectief gereduceerd, hierdoor realiseert u een flinke besparing op uw energierekening!

SuperQuilt laagopbouw detail

 

 

 

 

 

 

 

De voordelen van SuperQuilt

Het isolatiedeken is als enige meerlaagse reflectiefolie in Nederland voorzien van het KIWA BDA Agrément. Dit maakt het mogelijk Rc-waardes te calculeren met andere gecertificeerde isolatieproducten van bijvoorbeeld Knauf of Isover. Deze hybride combinaties voor dak of wand kunnen u veel voordeel opleveren in dikte en verwerkingssnelheid. We zetten de voordelen van SuperQuilt voor u op een rij:

 • Voor renovatie en nieuwbouw
 • Voorzien van KIWA-BDA Agrément voor dak, wand en vloer
 • Rc waarde berekeningen op aanvraag
 • Voorzien van ISSO
 • R= 4,81 m²K/W mogelijk bij 2-lagen
 • Onder- en/ of bovendaks toepasbaar
 • Isolatie en dampscherm in 1 product
 • Eenvoudig, schoon en snel monteren
 • Effectief in de winter maar vooral in de zomer, door reflectie van stralingswarmte
 • Licht van gewicht, dun en flexibel
 • Verkrijgbaar bij Bouwmaat

Technische gegevens

Besteksomschrijving: SuperQuilt 19

1. Fabrikant: Yorkshire Building Services (Whitwell) Ltd.

2. Type: SuperQuilt 19

3. Nominale afmetingen:

 • Dikte: 40 mm
 • Lengte: 10.00 m
 • Breedte: 1.200 mm en 1.500 mm

4. Reflecterende isolatie leveren, toepassen en verwerken conform:

 • BDA Agrément® BAR 13-012/01/A (plat dak)
 • BDA Agrément® BAR 13-011/01/A (hellend dak)
 • BDA Agrément® BAF 13-013/01/A (vloeren)
 • BDA Agrément® BAW 13-015/01/A (gevels)

Verwerkingsgemak van SuperQuilt

SuperQuilt wordt bij renovatie en nieuwbouwprojecten als vloer-, wand- en onder- als bovendaks isolatie toegepast.

SuperQuilt is zeer gebruiksvriendelijk door het lage gewicht, de grote rolafmeting en de eenvoudige, schone en stofvrije verwerkingswijze; simpel op maat snijden en vastnieten en dat zonder de noodzaak van beschermende kleding of mondkapjes.

SuperQuilt is verkrijgbaar in de breedte 1500 mm maar ook in 1200 mm. De 1,2 m SuperQuilt is ook uitermate geschikt voor 60 hart-op-hartafstand. Dit betekent minder afval en snellere verwerking. Ook kan SuperQuilt gemakkelijk met een schaar of uitschuifmes op maat geknipt of gesneden worden. Bij grote klussen adviseren wij een electrische schaar.

Dankzij het dunne en flexibele materiaal kan met SuperQuilt ook hybride geïsoleerd worden. Dit betekent dat SuperQuilt gecombineerd mag worden met verschillende isolatiematerialen waaronder bijvoorbeeld minerale wol of hardschuim. Ook het combineren met eerder aangebrachte isolatie of geïsoleerde prefab dakplaten is hierdoor eenvoudig mogelijk. Door met SuperQuilt hybride te isoleren kunt u snel en slank oudere woningen upgraden naar een hoger energielabel.

SuperQuilt Dak van binnen

 

 

 

 

 

 

Duurzame en circulaire oplossing

SuperQuilt is vochtbestendig, blijft stabiel en rot niet. Dit heeft onder andere te maken met de hoogwaardige aluminiumfolie, die ervoor zorgt dat SuperQuilt beschermd blijft en effectief blijft presteert. Zelfs na demontage kan SuperQuilt hergebruikt worden. Eventuele beschadigingen tijdens de montage of het slopen kunnen dankzij de YBS foil-tape simpel hersteld worden. Ook ontstaat er tijdens de verwerking van SuperQuilt nagenoeg geen afval.

SuperQuilt is niet alleen een milieubewuste keuze voor later, ook bij de productie wordt aan het milieu gedacht. Zo bestaat SuperQuilt uit maar liefst 83% uit gerecycled grondstoffen