ProLine Gold

Er zijn resultaten

Banner_ProlineGold_Bouwmaat_2

 

 

 

 

 

 

 

Proline Gold: ‘Quality to create’

De Proline Gold serie van Agera Tools is ontworpen voor professionele vakmensen en doe-het-zelvers die kwaliteit voor een goede prijs weten te waarderen. Met de Proline Gold schuurproducten verhoog je de prestatie en schuur je sneller en makkelijker.

Uitgebreid assortiment aan schuurproducten

Proline Gold biedt een ruime keuze aan verschillende producten met onder andere schuurvellen en schuurrollen, maar ook een grote verscheidenheid aan diverse producten waaronder schuursponzen, schuurgaas en schuurvlies.

Schuurvellen en schuurrollen

Gebruik Proline Gold schuurvellen en schuurrollen voor het handmatig schuren van geplamuurde, gelakte en geverfde oppervlakten. Proline Gold schuurpapier is voorzien van een aluminium oxide schuurmineraal met een anti-volloop coating. De papieren rug is flexibel waardoor extra comfort wordt geboden en biedt deze uitstekende weerstand, terwijl het mineraal de levensduur van het product verlengt en zorgt voor een blijvende scherpte.

Waterproof

Naast schuurpapier met Anti-Volloop coating biedt Proline Gold ook een ruime range waterproof schuurvellen. Bij de waterproof schuurvellen is het siliciumcarbide schuurmineraal met een kunsthars verlijmd, dit betekent dat het nat kan worden gebruikt. Door nat te schuren is er minder stof. Indien het papier vol loopt en verstopt raakt, spoel je het uit in schoon water en gebruikt je het opnieuw. Het resultaat van Proline Gold waterproof schuurpapier is een verbeterde langere levensduur, flexibiliteit en een uniforme, consistente afwerking.

Schuursponzen

Proline Gold schuursponzen liggen comfortabel in de hand en behouden hun vorm bij verschillende schuurwerkzaamheden. Schuren is een integrale stap bij het voorbereiden van een oppervlak om een coating erop aan te brengen. Proline Gold biedt een diversiteit aan afmetingen en korrelgroottes. Gebruik een grove korrel om lichte of zware coatings te verwijderen. Gebruik een medium korrelgrootte voor matig strippen of oppervlakte-egalisatie ter voorbereiding van een coating. Gebruik een fijne korrelgrootte voor tussenlagen op vers gecoate oppervlakken, zoals hout, metaal en kunststof.

Schuurvlies

Voor het reinigen en polijsten gebruik je Proline Gold schuurvlies handpads. De schuurvlies pads zijn duurzaam, afwasbaar en zullen niet beschadigen en roesten zoals bijvoorbeeld staalwol. De Proline Gold pads gebruik je voor het schuren tussen afwerkingslagen en het reinigen en polijsten van metalen onderdelen. De pads zijn zowel nat als droog te gebruiken.

Schuurgaas

De Proline Gold schuurgaasstroken zijn ontworpen voor het schuren van (geplamuurde) gipsplaten. Het schuurgaas is voorzien van een scherp siliciumcarbide mineraal dat zorgt voor langdurige prestaties, bij zowel nat als droog gebruik. Indien het raster zou vollopen en verstopt raken, spoel je het uit in schoon water en gebruik je het opnieuw. Het schuurgaas kan je zowel handmatig als op een schuurstrookmachine gebruiken.

Geschiedenis

Proline Gold werd voor het eerst geïntroduceerd in begin 2019 door Agera Tools. Door de eigen productie en jarenlange productie-ervaring kan Agera Tools zich een specialist noemen op het gebied van schuurmaterialen en polijstproducten.

Proline Gold kopen bij Bouwmaat

Bouwmaat biedt een ruim assortiment Proline Gold producten waaronder schuurvellen, schuursponzen, schuurgaas en accessoires. De producten sluiten naadloos aan bij de wensen van professionele vakmensen en doe-het-zelvers.

Kies de juiste korrelgrootte

De grote range aan korrelgrootte en diverse schuurproducten maakt Proline Gold een veelzijdig merk. Belangrijk is het toepassen van de juiste korrelgrootte passend bij het soort werk. Proline Gold adviseert het volgende:

1. Verwijderen: Voor het grof schuren van onbehandeld hout en voor het grof verwijderen van verf- en laklagen, roest, stuc- en pleisterwerk, adviseren wij korrel 60 of 80.

2. Voorbereiden: Voor het schuren van een ruwe ondergrond zoals bij hout, metaal, plastic, stuc- en pleisterwerk voor een eerste lak- of verflaag, adviseren wij korrel 120 of 150.

3. Afwerken: Voor het afwerken en glad maken van een licht ruwe of fijne ondergrond voor tussen lak- en verflagen, adviseren wij korrel 180, 240 of 320.

proline_gold_schuurmatrix_korrel_grootte_2

proline_gold_schuurmatrix_producten_2