IKO: het complete assortiment voor een zorgeloos dak

Er zijn resultaten

IKO is een toonaangevende producent van dakbedekkingsmaterialen, isolatie en waterdichtingsoplossingen. Met meer dan 30 fabrieken en 4500 werknemers wereldwijd is IKO een speler van wereldformaat. Het hoofdkantoor is gevestigd in Toronto, Canada.


1 merk = 1 leverancier = 1 pakket = 1 aanspreekpunt = alle producten op elkaar afgestemd

Voor de volledige dakopbouw en al zijn onderdelen heeft IKO een oplossing op maat. Als producent bieden wij one-stop shopping aan, voor alle benodigdheden voor het platte dak.  Vanuit onze jarenlange expertise bij de dakdekker en andere bouwprofessionals hebben we daksystemen ontwikkeld die hun duurzaamheid hebben bewezen. Deze beproefde systemen vind je terug in jouw Bouwmaatvestiging. De markt opteert meer en meer voor systemen die op elkaar zijn afgestemd, en die ontzorgen. Met deze IKO aanpak biedt Bouwmaat duidelijkheid en eenvoud.

IKO-producten


De IKO straat bij Bouwmaat

De IKO straat bij Bouwmaat bestaat uit volledig op elkaar afgestemde producten, IKO bitumen dakbanen, IKO dakshingles, IKO PIR isolatie, IKO vloeibare waterdichtingen en producten als primers, lijmen en daktoebehoren zoals hemelwaterafvoeren en bevestigers.


Bitumen dakbedekking

Waarom kiezen voor bitumen dakbedekking?

Met een bewezen levensduur van meer dan 35 jaar is bitumen dakbedekking een duurzame en veilige keuze voor het platte dak. De bijzondere eigenschappen van bitumen maken dat de dakbanen probleemloos geplaatst kunnen worden onder alle weersomstandigheden.

Voordelen van witte bitumen dakbedekking

Een nieuwe trend is witte platte daken waardoor witte bitumen in opkomst zijn. Witte reflecterende dakbedekking zorgt niet alleen voor meer opbrengst uit zonnepanelen, het verlaagt ook de koellast. Zeker in combinatie met PIR-isolatie kan dat binnenshuis zomaar zes tot acht graden schelen waardoor je veel energie bespaart. Een ander voordeel is dat er sprake is van een constantere temperatuur. Door de extreme zomers van tegenwoordig heb je nog meer te maken met zogenoemde thermoschokken. De oppervlaktetemperatuur van witte platte daken is velen malen lager waardoor dit effect veel minder is en de dakbedekking langer meegaat.

IKO witte bitumen


Tip: IKO powerflex MONO

IKO powerflex MONO is een éénlaags toe te passen hoogwaardige SBS dakbaan, rechtstreeks te verwerken op vrijwel elke ondergrond. De dakbaan is voorzien van een speciaal behandelde inlage en een bredere overlap (120mm) voor mechanische bevestiging. Alle overlappen en verbindingen worden duurzaam waterdicht gemaakt door middel van hete lucht, conform NEN6050. Een complete toepassing voor verwerking zonder open vuur. De dakbaan is voorzien van CTG, FM approval en voldoet aan Brooft1 (NEN6063).


IKO dakshingles

Superglass

Sinds hun ontstaan in 1863, zijn dakshingles een van de meeste gebruikte residentiële dakbedekkingen wereldwijd. Buiten hun eigen natuurlijk uitzicht, bieden ze nog een grote verscheidenheid aan voordelen voor dakeigenaars, dakdekkers, architecten, ontwikkelaars en investeerders.


PIR isolatie met hoog rendement

IKO Enertherm PIR wordt gebruikt voor het thermisch isoleren van platte daken. Het zijn lichte platen en daardoor dus makkelijk verwerkbaar. Daarnaast is er minder volume nodig voor dezelfde isolatiewaarde. De platen zijn zeer goed beloopbaar tijdens en na de werkzaamheden door hoge stabiliteit, vormvastheid en drukvastheid. Te gebruiken bij alle typen daksystemen.

Op Bouwmaat.nl vind je slechts een deel van het assortiment van IKO. Ga naar jouw Bouwmaat vestiging en vraag naar de vele mogelijkheden.

Onderstaande diktes zijn op bestelling leverbaar.

Enertherm ALU

Enertherm BM

Dikte

Rd-waarde

Dikte

Rd-waarde

30

1,35

30

1,10

40

1,80

40

1,45

50

2,25

50

1,75

60

2,70

60

2,10

70

3,15

70

2,50

80

3,60

81

3,00

90

4,05

100

3,70

100

4,50

 

 

120

5,45

 

 

140

6,35

 

 

 


Kunststof dakbedekking

Ook voor EPDM dakbedekking ben je bij Bouwmaat aan het juiste adres.

STRUCTASEAL®

Premium afdichtingssystemen voor platte daken, goten en gevel- en kierdichtingen. Voor het eenvoudig en zonder open vuur aanbrengen van een duurzame dakafdichting, tot het luchtdicht inwerken van kieropeningen. STRUCTASEAL® is voor de allround vakman en te vinden in het assortiment van Bouwmaat.


Daktoebehoren

Voor elke toepassing de juiste toebehoren.

Naast verschillende typen dakbedekking en dakisolatie, heeft IKO ook een compleet assortiment dak toebehoren en bevestigers van gerenommeerde leveranciers in het pakket. IKO B.V. heeft als lid van de internationale IKO groep een uitgebreid assortiment met veelzijdige en hoogwaardige producten die in eigen beheer geproduceerd worden. Hierdoor kunnen zij complete dak concepten samenstellen met producten die perfect op elkaar afgestemd zijn om een optimale levensduur van het dak te kunnen bereiken. Ook op het gebied van thermische isolatie, vloeibare waterdichting en alle aanverwante accessoires voor dakbanen en daken, kunnen zij jou als geen ander specialistisch en technisch advies geven.