Breekhamers kopen

Wil jij een breekhamer kopen? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het maken van de juiste keuze. Bij het kopen van een breekhamer zijn er namelijk een aantal factoren die bepalend zijn voor de prestaties en het gebruiksgemak. Bij Bouwmaat vind je een ruim aanbod aan breekhamers. Denk aan breekhamers van de merken Milwaukee, Makita en DeWalt.

8 resultaten

Makita Breekhamer HM0871C 1110 watt 230 volt

570515

1 Bezorgvoorraad info

€ 359,00 excl BTW

Milwaukee Breekhamer K500S

576927

18 Bezorgvoorraad info

€ 562,00 excl BTW

Milwaukee Hakhamer SDS-Plus PCE 3 720 watt

579139

9 Bezorgvoorraad info

€ 499,00 excl BTW

DeWALT Beitelhamer SDS-Max D25832K-QS 1350W 6kg

770047

4 Bezorgvoorraad info

€ 503,00 excl BTW

Milwaukee Accu boorhamer SDS Max M18FHM-0C

753428

20 Bezorgvoorraad info

€ 729,00 excl BTW

Milwaukee Breekhamer SDS-Max Kango 900 S

579135

0 Bezorgvoorraad info

€ 789,00 excl BTW

DeWALT SDS-Max Breekhamer D25902K-QS

716565

5 Bezorgvoorraad info

€ 799,00 excl BTW

Milwaukee Breekhamer K500ST 7.5J

747127

€ 513,00 excl BTW

Wil jij een breekhamer kopen? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het maken van de juiste keuze. Bij het kopen van een breekhamer zijn er namelijk een aantal factoren die bepalend zijn voor de prestaties en het gebruiksgemak. Bij Bouwmaat vind je een ruim aanbod aan breekhamers. Denk aan breekhamers van de merken Milwaukee, Makita en DeWalt.

Direct naar:


Wat is een breekhamer?

Een breekhamer is een gereedschap dat gebruikt wordt om oppervlakken zoals beton, steen of asfalt te breken, slopen en hakken. Het is ontworpen om krachtige en gecontroleerde slagen te kunnen leveren, zodat het materiaal dat moet worden gebroken gemakkelijk kan worden verpulverd.


Hoe werkt een breekhamer?

Een breekhamer werkt op elektriciteit, perslucht of hydraulische druk. Het apparaat heeft een cilinder die op en neer beweegt om een beitel of puntbeitel aan te drijven. De krachtige slagen van de beitel of puntbeitel kunnen een betonnen vloer of muur breken, stenen uit de grond halen, asfalt opbreken, en andere soorten sloopwerkzaamheden uitvoeren.


Waar worden breekhamers voor gebruikt?

Breekhamers worden vaak gebruikt in de bouw- en sloopindustrie, bijvoorbeeld bij de bouw van nieuwe wegen, bruggen en gebouwen. Ze zijn ook handig voor het verwijderen van oude tegels, het uitgraven van stenen en het openbreken van betonnen funderingen. Er zijn verschillende soorten breekhamers beschikbaar voor verschillende toepassingen en krachtbehoeften.


Soorten breekhamers

Er zijn verschillende soorten breekhamers beschikbaar, waaronder lichtgewicht, medium-duty en heavy-duty breekhamers. Het type dat je nodig hebt, hangt af van het soort werkzaamheden dat je gaat uitvoeren. Daarnaast zijn er ook breekhamers op accu of op stroom.

Accu breekhamers

Accu breekhamers hebben de volgende voor- en nadelen.

Voordelen:

 • Accu breekhamers zijn draagbaar en kunnen overal worden gebruikt zonder dat er een stroombron beschikbaar is.
 • Ze hebben geen snoer dat in de weg kan zitten tijdens het gebruik van de breekhamer.
 • Accu breekhamers zijn ideaal voor lichtere taken of als je niet van plan bent om de breekhamer regelmatig te gebruiken.

Nadelen

 • Accu breekhamers hebben over het algemeen minder vermogen dan stroom breekhamers, wat betekent dat ze minder geschikt zijn voor zwaardere taken.
 • Ze hebben een beperkte looptijd van de batterij, wat betekent dat je de batterijen regelmatig moet opladen of reservebatterijen bij de hand moet hebben.
 • Accu breekhamers zijn vaak duurder dan stroom breekhamers en hebben meer onderhoud nodig, omdat de batterijen periodiek vervangen moeten worden.

Breekhamers op stroom

Breekhamers op stroom hebben de volgende voor- en nadelen.

Voordelen:

 • Stroom breekhamers zijn krachtiger en efficiënter dan accu breekhamers. Ze kunnen intensief werk verrichten zonder dat de batterijen leeglopen.
 • Ze zijn meestal lichter dan accu breekhamers, wat het gemakkelijker maakt om ze te gebruiken gedurende langere periodes.
 • Stroom breekhamers kunnen vaak worden gebruikt met een grote verscheidenheid aan beitels en accessoires voor verschillende toepassingen.
 • Ze hebben meestal minder onderhoud nodig dan accu breekhamers, omdat er geen batterijen hoeven te worden vervangen of opgeladen.

Nadelen:

 • Stroom breekhamers hebben een stroombron nodig, wat betekent dat je beperkt bent tot de beschikbaarheid van stopcontacten of verlengsnoeren.
 • Het snoer kan in de weg zitten tijdens het gebruik van de breekhamer, wat onhandig kan zijn.
 • Stroom breekhamers zijn niet draagbaar en kunnen alleen worden gebruikt op locaties waar er een stroombron beschikbaar is.

Vermogen

Het vermogen van een breekhamer wordt uitgedrukt in joules. Hoe hoger het aantal joules, hoe krachtiger de breekhamer zal zijn. Zorg ervoor dat je een breekhamer kiest met voldoende kracht om het werk dat je gaat doen aan te kunnen.


Breekhamer online kopen of in de vestiging

Heb jij de breekhamer gevonden die je nodig hebt voor jouw klus? Bestel de breekhamer eenvoudig online op Bouwmaat.nl of koop de breekhamer direct in de vestiging. Heb je nog vragen over breekhamers? Of wil je weten welke breekhamer het beste past bij jouw klus? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag.