Personeel aannemen: ja of nee?

Deel dit artikel:

Kun je als zelfstandige personeel aannemen? Ja, je kunt als zzp’er op diverse manieren personeel aannemen. Met de rechtsvorm ‘eenmanszaak’ doelt men vooral op het feit dat er juridisch gezien sprake moet zijn van één eigenaar. Dat er meer mensen in dienst zijn van jouw onderneming maakt niets uit. Waarom dan wel of waarom niet?

Waarom wel?

  • Door personeel aan te nemen kun je meer werk verrichten en je bedrijf laten groeien. Dit zal leiden tot meer omzet.
  • Mogelijk kom je in aanmerking voor bepaalde overheidssubsidies. Bijvoorbeeld wanneer je jonge werknemers in dienst neemt of mensen met een beperking.
  • Je ervaart minder werkdruk, omdat je een deel van je eigen werkzaamheden uitbesteedt.
  • Je hebt straks collega’s.Dit kan de werksfeer verbeteren.

Waarom niet?

  • Het kan goed zijn om alleen te blijven en de totale controle te behouden.
  • Je blijft inhoudelijk werk doen en zelf op de klus actief. Wanneer je onderneming start met groeien, moet je steeds meer van het oorspronkelijke werk uit handen geven.
  • Je maakt geen personeelskosten. Het aannemen van personeel moet wel meer opleveren dan het kost. Naast salaris betaal je loonbelasting en sociale premies. Vergeet niet dat je een werknemer twee jaar lang loon moet doorbetalen bij ziekte.

Naast het aannemen van vast personeel valt ook te denken aan uitzendkrachten. Je schakelt deze medewerkers op flexibele basis in, maar betaalt hiervoor wel een hogere prijs. Het voordeel is wel dat je niet aan de samenwerking vastzit of een loonadministratie hoeft te voeren. Ben je op zoek naar extra handen voor het uitvoeren van een klus? Denk dan eens aan de vakmannen van Kluswebsite.nl. Je vindt deze ‘collega’s’ gemakkelijk terug in de vakmannengids op Kluswebsite.nl.

Deel dit artikel: