Bouwmaat Harderwijk: Duurzaamheid en teamwork

Deel dit artikel:

Ter Steege Handel is één van de franchisenemers van Bouwmaat en heeft de  vestiging in Harderwijk in handen. Jeroen Bolwerk is manager commercie en operatie en is verantwoordelijk voor onder andere deze vestiging. Hij weet van alles te vertellen over de duurzame maatregelen die getroffen zijn in Harderwijk. Robin van Os is teamleider van de Bouwmaat Harderwijk en met hem spraken we kort over het team en de locatie.

Waarom duurzaam?

Ter Steege Groep heeft een eigen bouwbedrijf, Ter Steege Bouw. Zij hebben ook de vestigingsbouw gerealiseerd. Jeroen vertelt waarom er in Bouwmaat duurzame maatregelen getroffen zijn: “Duurzame panden is de nieuwe norm voor het bouwen van vastgoed. Ter Steege Bouw is veel bezig met groene toepassingen waardoor ze veel initiatief hebben genomen in Harderwijk. Verder is het vanuit het bedrijf de standaard voor de nieuwe bouw om duurzame panden te maken. ”

Duurzame aanpak

Het pand in Harderwijk is vrijwel energieneutraal. Jeroen vertelt welke maatregelen er getroffen zijn: “De isolatiewaarde van het pand is heel erg hoog, op die manier zorgen we ervoor dat we daar geen verspilling hebben. Zo gaat er geen warmte het pand uit en kunnen we het koel houden in de zomer. Ook komen er 520 zonnepanelen op ons pand. En we maken gebruik van warmtepompen voor de vloerverwarming. Daarnaast hebben we infiltratiekratten op de parkeerplaats onder de bestrating gestopt, zodat het regenwater wat langer in de grond blijft zitten. Hierdoor hebben we geen belasting op het riool. Verder is het hele pand van ledverlichting voorzien voor een laag verbruik. En ook niet onbelangrijk: de bestelwagen rijdt op biogas.”

Energiezuinig op de bouwplaats

Het pand in Harderwijk is volledig nieuwbouw waardoor het makkelijk was om alle duurzame maatregelen te treffen. In andere vestigingen van Bouwmaat wordt, waar mogelijk, ook al gewerkt aan energiezuinige oplossingen. “Juist omdat we zelf experimenteren met energiezuinig bouwen weten we er steeds meer van. Het meest innovatieve van ons is de totaalaanpak. Zowel buiten op de weg als binnen in de vestiging passen we maatregelen toe. We denken daarom graag mee hoe energiezuinig jij als vakman zelf op de bouwplaats kan zijn!”

Het team

Robin van Os is blij met het team. Hij vertelt: ‘In de huidige krappe arbeidsmarkt is het ons gelukt om een compleet nieuw team te vormen. Een klein team, wat past bij het formaat van de vestiging. Ik verwacht dat deze kleinschaligheid onze kracht zal zijn: we zullen snel een hecht team worden en iedere medewerker zal dicht op de klant staan.’

Locatie

Ook de locatie is een punt waar Robin tevreden over is. “Vakmannen uit de omgeving Harderwijk zijn blij dat Bouwmaat binnenkort dichtbij is. Ik ben erg benieuwd hoe de traditionele Bouwmaatklant, maar ook hoe nieuwe klanten gaan reageren. Aan ons de taak om ze te enthousiasmeren en hun verwachtingen te overtreffen.”

Deel dit artikel: