Deel dit artikel:

Elke consument heeft zijn eigen wensen over de afwerking van de buitengevel. De één kiest voor een moderne en strakke afwerking, een ander wellicht voor een klassiek uiterlijk. Knauf biedt hier innovatieve systeemoplossingen voor: Knauf Skin. Het Knauf Skin-systeem combineert isolatie van de gevel met een fraaie afwerking ervan.

Buitengevelisolatie in opkomst

Gevelisolatie wordt steeds meer geaccepteerd als bouwproduct in de markt. Zowel in nieuwbouw- als renovatiesituaties wordt hiermee een hoge isolatiewaarde bereikt (voor gevels ligt de minimale Rc-waarde op 4,5 volgens het Bouwbesluit). Het scheelt energiekosten, terwijl de ruimte binnenshuis gelijk blijft. Doordat afwerking in vele variaties mogelijk is, kunnen wooncomfort, energiebesparing en esthetiek met buitengevelisolatie allemaal met één systeem gecombineerd worden.

Voor duurzaamheid én een fraaie afwerking

Het Knauf Skin-systeem is een complete oplossing die de woning isoleert én zorgt voor een fraaie gevelafwerking. Het is geschikt om aan te brengen op verschillende (stabiele) ondergronden zoals beton, baksteen of houtskeletbouwelementen. Het is in twee varianten verkrijgbaar, Skin Basis en Skin Energy. Energy onderscheidt zich door de hogere isolatiewaarde die tegen een relatief lage meerprijs wordt bereikt.

De basis van het Knauf Skin systeem bestaat uit EPS-(polystyreen) isolatieplaten die tegen een gevel worden verlijmd. De dikte van de EPS-platen is afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde. Over de isolatieplaten heen komt een wapeningslaag die is voorzien van gaas. Daaroverheen komt de afwerkingslaag. Afwerking is bijvoorbeeld mogelijk met een sierpleister (Knauf Conni S) die in vele verschillende kleuren (van de Knauf kleurenkaart) en structuren verkrijgbaar is. Daarnaast heeft Knauf ook steenstrips met een bakstenen uiterlijk beschikbaar (Knauf Brick Slips flex). Zowel de steenstrips als de sierpleister zijn bij Bouwmaat op bestelling verkrijgbaar. De eindgebruiker kan dus zijn eigen wensen aangeven voor de afwerking van de gevel wanneer met het Skin systeem wordt geïsoleerd.

Knauf Skin

De voordelen voor de consument

  • Er wordt direct bespaard op energiekosten door de hogere isolatiewaarde
  • Er ontstaat meer wooncomfort doordat wanden niet meer koel aanvoelen
  • De ruimte binnenshuis blijft gelijk
  • De afwerking van de woning is fraai en consumenten hebben hierbij veel keuzemogelijkheden voor kleur, structuur en type afwerking
  • Gebruik duurzame materialen zoals het recyclebare EPS
  • De buitengevel wordt beschermd tegen weersinvloeden

Een aandachtspunt is het percentage van het perceel dat bebouwd mag worden. Per gemeente is dit verschillend, dus vooraf informeren naar de mogelijkheden is belangrijk.

Totaaladvies en prestatiegarantie

Bouwmaat en Knauf begeleiden en adviseren de vakman van A tot Z bij het aanbrengen van het Skin-systeem. Wanneer een vakman deze klus wil doen, neemt Bouwmaat contact op met Knauf voor maatwerkondersteuning. Knauf brengt voor het project een gericht projectadvies uit, ongeacht het aantal vierkante meters. Als de vakman de Knauf producten gebruikt zoals in dit advies is beschreven, geeft Knauf de KnaufZeker prestatiegarantie af. Hiermee wordt gegarandeerd dat de verwerkte producten doen wat ze beloven en voor de periode die er voor staat. Daarnaast kan Knauf ook meekijken op de bouwplaats wanneer het Skinsysteem wordt aangebracht. Hiermee wordt de eindgebruiker verzekerd van een fraaie, vernieuwde buitengevel en goede isolatie en krijgt de vakman de ondersteuning die hij verdient.

Knauf Skin System Training

In deze video gaan Bouwmaat medewerkers samen met hun klanten bij de Knauf Academie een training volgen om het Knauf Skin Systeem beter te leren kennen. Met Knauf Skin gevelisolatie wordt een geïsoleerde schil om het gebouw gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat de warmteweerstand van het gebouw toeneemt. Daarnaast wordt het (woon)comfort verhoogd: er is minder last van tocht en buitengeluiden. Tot slot wordt de gevel beschermd tegen schimmelvorming en ziet hij er weer als nieuw uit.

Deel dit artikel: