Slimme en mooie buitengevelisolatie met het Knauf Skin-systeem

Deel dit artikel:

Met buitengevelisolatie bied je jouw klant een energiezuinige totaaloplossing. Je kunt hiermee namelijk zeer goede thermische prestaties behalen én een woning een compleet nieuw uiterlijk geven. Een buitengevel professioneel en slim isoleren kan bijvoorbeeld met het Knauf Skin-systeem. In dit artikel vertellen we je er meer over.

De voordelen van buitengevelisolatie

Bij buitengevelisolatie wordt een bestaande woning als het ware aan de buitenkant ‘ingepakt’ en daardoor geïsoleerd. Hierdoor neemt de warmteweerstand van de woning toe en kan je tijdens de winter stevig op de energierekening besparen. In de zomer zorgt deze schil voor een aangenaam koel binnenklimaat. Bijkomende voordelen zijn minder tocht en een betere geluidsisolatie. Daarnaast blijft de binnenruimte gelijk en kan de woning een compleet nieuw uiterlijk krijgen doordat het met stucwerk of steenstrips afgewerkt wordt. Heeft de buitenmuur van je klant groot onderhoud nodig? Een combinatie met buitengevelisolatie is dan vaak slim.

Een ander zeer sterk punt van buitenisolatie is simpelweg de beschikbare ruimte. Aan de buitenkant van de gevel kun je meer isolatiemateriaal plaatsen dan in de spouw. Dat betekent dus dat je hoge waarden kunt halen, waarden die bijvoorbeeld horen bij een energieneutraal huis. Met buitengevelisolatie verklein je bovendien de kans op koudebruggen. Dit zorgt er dan weer voor dat er minder condensatie in de gevel ontstaat met minder kans op schimmels.

Knauf Skin: duurzaam én fraai voor nieuwbouw en renovatie

Knauf Skin is een slim systeem om een gebouw of woning vanaf de buitenkant te isoleren. Hierbij kun je bovendien de gevel prachtig afwerken. Knauf Skin pas je zowel in nieuwbouw als bij renovatie toe.
Met Knauf Skin creër je een geïsoleerde schil om het gebouw. Het systeem is geschikt om aan te brengen op verschillende (stabiele) ondergronden zoals beton, baksteen of houtskeletbouwelementen. Het is in twee varianten verkrijgbaar, Skin Basis en Skin Energy. Energy onderscheidt zich door de hogere isolatiewaarde die tegen een relatief lage meerprijs wordt bereikt.

Slim gelaagd systeem

Knauf Skin is een slim systeem dat opgebouwd wordt uit verschillende lagen om tot de gewenste afwerking en prestaties te komen. De basis van het systeem zijn EPS-(polystyreen) isolatieplaten die tegen een gevel worden verlijmd. De dikte van de EPS-platen is afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde. Over de isolatieplaten heen komt een wapeningslaag die is voorzien van gaas.

Volledige metamorfose naar wens

Daaroverheen komt de afwerkingslaag. Het mooie hieraan is dat jouw klant verschillende keuzes heeft om tot de ideale buitengevel te komen. Een veel gebruikte wijze is het bepleisteren van de buitenmuren, bijvoorbeeld met het onderhoudsvriendelijke Knauf MineralAktiv. Dit systeem, bestaande uit een pleister en een verf, gaat algen- en schimmelgroei tegen waardoor je klant zeer lang van een gevel zonder aanslag geniet.
De eindafwerking van Knauf Skin kan ook bestaan uit steenstrips (keramisch of mineraal), tegels of pleisterafwerkingen. Zo is elke gewenste uitstraling mogelijk en geef je de buitenkant van een woning een volledige metamorfose!

Deel dit artikel: