Knauf Klick Board in de praktijk

Bij Bouwmaat helpen we je graag. Niets gaat ons te ver en dat bedoelen we dan ook met ‘ALLES VOOR SLIMMER BOUWEN’. Dat ‘alles’ nemen we letterlijk. Tijdens het hele proces voor, tijdens en na de aankoop van een product staan we voor je klaar. We volgden het traject van een aankoop en gingen mee met vakman Joop den Broeder uit Breda. Voor een badkamerklus in Barendrecht kocht hij Knauf Klick Board bij zijn Bouwmaat-vestiging.

Complete badkamer-verbouwing met veel oog voor de bewoner

Joop is een ervaren vakman en in Barendrecht bezig met een bad- kamerklus. Joop gaat de badkamer geheel opnieuw opbouwen. Volgens de wens van de opdrachtgever moet de inrichting levensloopbestendig zijn. Zo kan de bewoner op latere leeftijd blijven genieten van zijn badkamer. Joop beperkt de overlast tot een minimum door via een raam een grote afzuigslang vanuit de badkamer naar buiten te brengen.

In de hoek van de badkamer moet een standleiding omkleed worden. Aan de andere kant van de ruimte wil Joop een nisje maken. Met Knauf Klick Board gaat hij de leiding omkleden en met Knauf Diamond Board werkt hij de nis af.

Persoonlijke aandacht

In de Bouwmaat-vestiging te Breda informeert Joop aan de balie wat er op het gebied van Klick Board beschikbaar is. De medewerker legt uit welke varianten in het schap liggen en Joop besluit dat de variant met één klickprofiel van 250×250 mm breedte degene is die hij nodig heeft. Hij wil voor de verwerking van het product ook de bijpassende producten van Knauf gebruiken.

Met Knauf Diamond Board schroeven monteer je deze keiharde gipsplaat tegen metalen staanders. Deze schroeven zijn ideaal in combinatie met het Klick Board omdat ze de plaat mooi glad houden. Er komt geen gips naar buiten als je met deze schroeven boort.

De staanders zijn ook bij Bouwmaat verkrijgbaar maar al eerder geplaatst. Klick Board vraagt om een minimale afwerking, alleen de schroefgaten en naden waar het Klick Board tegen de muur is bevestigd, moet je afwerken. Joop past hiervoor Knauf Uniflott voegenvuller toe.
Met de medewerker bespreekt Joop in de vestiging de te kiezen materialen. Na de aankoop kan hij met zijn klus beginnen.

Voordelen van Knauf Klick Board

Ten opzichte van de traditionele manier van bouwen van een hoek of koof biedt Klick Board de nodige voordelen. Er kan erg snel mee gewerkt worden. De verwerking is eenvoudig en biedt tegelijkertijd een zeer sterke en strakke hoek, waar geen ander materiaal meer voor nodig is om deze af te werken. Ook zijn minder profielen nodig vergeleken met standaard gipsplaten.
Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook geld. Met het Klick Board kun je tot 50% meer winst maken. Je werkt er tot wel 60% sneller mee en kunt de bespaarde uren dus gebruiken voor andere opdrachten. Een eenvoudig rekenvoorbeeld laat dit zien:

Snelle en slimme verwerking

Op de klus in Barendrecht laat Joop zien hoe hij het Klick Board verwerkt. Hij werkte al eerder met dit materiaal en weet uit ervaring dat er snel en efficiënt mee kan werken. Waar voorheen losse gipsplaten werden gebruikt voor het omkleden van een leiding, is dit met Knauf Klick Board veel sneller te doen en is geen specifieke afwerking voor de hoek meer nodig. In de badkamer heeft hij één van de muren al voorbewerkt met een voorstrijk, zodat een goede hechting ontstaat. Met Knauf AquaStuc is een andere muur al gestuct. Deze vochtregulerende gipspleister is speciaal voor de natte ruimtes ontwikkeld en tot wel zes keer meer waterafstotend dan een niet-gehydrofybeerde gips.

Waar de leiding omkleed wordt door het Klick Board, zijn door Joop al twee metalen profielen bevestigd. Zo kan hij het Klick Board, met één klickprofiel, direct vast zetten. Nadat het Klick Board op maat is gezaagd, klikt Joop de gipsplaat vast. Hierna wordt plaatst hij deze tegen de metalen staanders en worden de Knauf Diamond Board schroeven om de 16 cm gemonteerd. De omkleding van de leiding is nu een feit. Wat opvalt, is de strakke hoek van het Klick Board, stevig en vochtbestendig.
In slechts luttele minuten is door Joop zo een fraai afgewerkte omkleding gemaakt. Dat is nog eens slimmer bouwen!

HET PRODUCT KNAUF KLICK BOARD

Klick Board wordt geproduceerd in een fabriek in Nederland. Hier worden gipsplaten van Diamond Board geproduceerd, van grondstof tot eindproduct. De plaat heeft een hogere gipsdichtheid en is daardoor keihard, maar ook vochtbestendig, zodat deze geschikt is voor een badkamerklus zoals Joop uitvoert. Machinaal worden deze voorzien van een uitsparing waar het klickprofiel in verwerkt wordt, inclusief de beschermende transportstrip die hier overheen komt.

Deze strip moet je verwijderen voordat aan de verwerking wordt begonnen. Deze innovatieve gipsplaat is ideaal om een hoek-, koof- en kolomomkleding te maken. Knauf Klick Board wordt vlak aangeleverd, om het transport te vergemakkelijken. Hierna klik je de plaat handmatig in elkaar. Eenmaal geklikt, dan zit de gipsplaat direct stevig vast en kan deze niet meer los klikken. Deze strakke hoek kan je dan om bijvoorbeeld een leiding heen plaatsen.

Het Klick Board is in meerdere varianten bij Bouwmaat verkrijgbaar: met één of twee klickprofielen.