Werk in tijden van corona crisis

Deel dit artikel:

De maatregelen tegen de verdere verspreiding van het corona-virus zijn ingrijpend. Misschien gaan opdrachten niet door omdat opdrachtgevers geen mensen over de vloer willen. Of heb je gaten in je planning die je normaal gesproken zou opvullen met kleine klussen, die nu uitblijven. Wat kun je allemaal doen om dan toch aan het werk te kunnen blijven? 

Opdrachtgevers gerust stellen

Laat de opdrachtgever weten dat je je houdt aan de veiligheidsregels zoals opgesteld door het RIVM.

Als de werkzaamheden plaats vinden in een ruimte die afgescheiden is van andere delen van een woning, maak dan afspraken over hoe je daar naar toe gaat en hoe je de bewoners kunt omzeilen. Zorg in ieder geval voor die minimale afstand van 1,5 meter met anderen. 

Stel je beschikbaar voor buitenklussen

Misschien laten opdrachtgevers binnenklussen niet door gaan, maar hebben ze nog wel buitenklussen waar jij mee aan de slag kunt. Denk dan bijvoorbeeld aan schilderwerk, houtrotreparatie, opknappen of vernieuwen van schuttingen en andere werkzaamheden in de tuin.

Benader bedrijven die gesloten zijn

Veel ondernemingen hebben de deuren moeten sluiten voor klanten in verband met de corona-maatregelen. Denk hierbij aan restaurants en andere horeca, theaters en concertzalen, maar ook fysiotherapie-praktijken, sportscholen, scholen en schoonheidssalons. Dit is een uitgelezen kans voor deze bedrijven om (groot) onderhoud te laten doen of om de gewenste verbouwing eindelijk te laten uitvoeren. Dus kijk goed rond en vraag in je omgeving naar mogelijkheden.

Toch geen werk?

Mocht het toch niet lukken om je agenda te vullen, kijk dan op de website van de Rijksoverheid wat er aan maatregelen is getroffen om ondernemers te helpen in deze periode.

Ook op de website van Zelfstandigen Bouw vind je informatie over maatregelen ter ondersteuning van zzp’ers.

Meer informatie over coronavirus

Meer lezen

Deel dit artikel: