Maatregelen ivm corona-virus

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers staat voorop. In vervolg op de huidige ontwikkelingen en richtlijnen rondom COVID-19 neemt Bouwmaat dan ook maatregelen om risico’s te beperken.  Ook voor ons geldt dat we natuurlijk de maatregelen vanuit de overheid ondersteunen, en het belang van de gezondheid van onze medewerkers en klanten daarbij voorop stellen. Voor informatie over het virus en algemene maatregelen verwijzen we je naar de website van het RIVM. Al onze vestigingen blijven voorlopig open, een aantal met aangepaste openingstijden

In het kader van het tegengaan van de verspreiding van het corona-virus heeft Bouwmaat in de vestigingen de volgende maatregelen getroffen:
 

Openingstijden

De meeste vestigingen hanteren aangepaste openingstijden. Wil je weten wanneer jouw vestiging open is? Kijk dan op de vestigingspagina van jouw dichtstbijzijnde vestiging

Bezoek

Medewerkers die griep-/verkoudheidsverschijnselen vertonen, blijven thuis. Heb je als klant deze verschijnselen dan verzoeken we je niet naar onze vestigingen te komen. Je kunt dan natuurlijk wel een online bestelling plaatsen en deze laten bezorgen.

We vragen iedereen te allen tijde 1,5 m afstand te houden van andere klanten en medewerkers.

Laten we ons naar elkaar vriendelijk en begripvol gedragen, we zitten allemaal in dezelfde situatie.

In de kassazones en bij de balies zijn wachtstrepen geplaatst. Wij vragen je deze te respecteren en voldoende afstand van je voorganger te houden. Je mag alleen over de streep als een medewerker hiervoor toestemming heeft gegeven.

Er wordt in sommige vestigingen een extra medewerker ingezet om toezicht te houden op het naleven van de regels door de klant. Deze medewerker is bevoegd klanten die zich niet aan deze regels houden, de toegang tot het pand te ontzeggen. Laten we met elkaar zorgen dat dit niet nodig is. 

Hygiëne

Medewerkers dragen bij de kassa handschoenen.

Medewerkers wassen minimaal 1 keer per uur hun handen en drogen handen af met papieren handdoeken of blower.

In alle vestigingen maken medewerkers extra schoon en besteden nauwlettend aandacht aan plekken die gevoeliger zijn voor hygiëne, zoals pinapparaten, toiletten en deurknoppen.

Betalen

Je kunt alleen op rekening, per pin/telefoon of creditcard betalen. Heb je echt alleen maar contant? Betaal dan alsjeblieft gepast.

We willen hand-tot-hand contact vermijden. Dit doen we door het (wissel)geld in een bakje plaatsen. Je moet er wel rekening mee houden dat naar verwachting op zeer korte termijn contante betalingen in Nederland niet meer mogelijk zijn. 

Online bestellen en bezorgen/klaarzetten

Wij wijzen je er graag op dat je ook eenvoudig online bestellingen kan plaatsen. Wij zetten deze dan graag voor je klaar of bezorgen* op de klus.

* Door drukte bij onze lokale transporteurs kan het wel voorkomen dat bestellingen een langere levertijd hebben dan je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

 

Bezorgen bestellingen via PostNL

Vanwege de maatregelen die genomen worden omtrent het coronavirus heeft PostNL ons de volgende informatie verstrekt: 

Vanaf maandag 16 maart tekent onze bezorger na toestemming van de ontvanger voor ontvangst. Dit doen we om het contact tussen mensen te minimaliseren. We vragen de ontvanger om de laatste 3 cijfers van het legitimatiebewijs en noteren deze in het handtekeningveld. Verzoek aan de klant is dan ook om het legitimatiebewijs bij de hand te hebben als het pakket wordt verwacht.  

MONDKAPJES TIJDELIJK NIET LEVERBAAR

We snappen dat het vervelend is als je misgrijpt, maar vanwege het coronavirus is de dringende vraag vanuit de overheid om al het beschermende materiaal dat in Nederland aanwezig is voor de ziekenhuizen te reserveren. Bouwmaat geeft aan deze oproep gehoor. Op deze manier vergroten we met elkaar de kans dat zoveel mogelijk voorraad naar de ziekenhuizen gaat om het zorgpersoneel te beschermen.