Gasloos verwarmen, we ontkomen er niet meer aan. Dat is ook zeker niet erg, want er bestaan mooie alternatieven voor verwarming en warm tapwater die gemakkelijk te installeren zijn. Nathan levert verschillende van dit soort elektrische alternatieven. We nemen je mee langs een aantal van deze handige oplossingen.

Comfort E elektrische vloerverwarming

De Uponor Comfort E is een elektrische vloerverwarming die wordt gebruikt voor het verwarmen van ruimtes in gebouwen en woningen. De vloerverwarming is ideaal voor zowel renovatie als nieuwbouw. De Comfort E natte uitvoering is geschikt voor tegels. De weerstandsdraden zijn op de mat gestikt met een zelfhechtende onderkant, zodat deze snel en eenvoudig kan worden gelegd. De mat is slechts drie millimeter dik, waardoor de vloerdikte bijna gelijk blijft. Binnen een paar minuten is de ruimte op temperatuur met een warmteopbrengst van 160 W/m².

De Comfort E mat droge uitvoering met aluminiumfolie heeft een diameter van minder dan twee millimeter en is geschikt voor laminaat, parket of vinyl vloerbedekking. De installatie van deze mat is makkelijk, want er is geen lijm en geen speciaal gereedschap nodig. Dat scheelt installatietijd- en kosten! De vloerverwarming warmt binnen enkele minuten op en verandert de vloer in een comfortzone. De Comfort E is dus snel comfortabel met een warmteopbrengst van 140 W/m².

EasyTherm infrarood C-panelen

Easytherm Infrarood C panelen

Een efficiënte manier om gasloos te verwarmen is via infrarood C-panelen van easyTherm. Infrarood C-panelen werken op stroom; monteren, stekker in het stopcontact en verwarmen maar met infrarood C straling! Na een paar minuten is de gehele ruimte op één egale temperatuur. Infrarood C-panelen kun je in principe overal toepassen; denk aan woningen, kantoren, magazijnen, badkamers en productiehallen. Je kunt ze eenvoudig installeren aan het plafond, de muur en in een systeemplafond. De panelen van easyTherm hebben het hoogste stralingsrendement door de keramische voorplaat, goede isolatie, een rvs-achterkant en carbon weerstandsdraden. Uniek is de optie van led-verlichting om het paneel heen. Nog een groot voordeel is de goede luchtvochtigheid. Alles dat aanwezig is in de ruimte wordt namelijk aangestraald en opwarmt. Hierdoor kunnen er geen schimmels of virussen ontstaan.

Metro Therm smart boiler

Water verwarmen zonder gas te verbruiken kun je doen met de METRO THERM elektrische smart boilers. Deze hebben een intelligente regelaar die het verbruikspatroon van week tot week bijhoudt (ECO-stand). Zo kan de boiler het toekomstige verbruik van warm tapwater bepalen op basis van de historie. Daardoor is er altijd warm tapwater beschikbaar wanneer dat nodig is en wordt het elektriciteitsverbruik ongeveer 12% minder. De slimme regelaar kun je op verschillende manieren instellen: ECO (met vier comfortniveau’s), Handmatig of Vakantie. Bij deze laatstgenoemde stand wordt het apparaat bijvoorbeeld beschermd tegen bevriezing en legionella. De METRO THERM is beschikbaar in verschillende formaten (modellen 56, 98 en 142 liter). Het onderhoud en de installatie zijn makkelijk met de meegeleverde beugel en inlaatcombinatie. Daarnaast heb je weinig warmteverlies doordat de boiler volledig geïsoleerd is met purschuim.

Heatscope® infrarood buitenverwarming

De HEATSCOPE® infrarood B-stralers geven in vergelijking met traditionele infrarood C-stralers meer warmte af en minder licht. Dat betekent dat tussen de 90% en 94% van de energie omgezet wordt in warmte. De twee carbon verwarmingselementen worden onder stroom gezet en beginnen meteen te gloeien. Dan voel je gelijk een aangename warmte. Je ziet de verwarmingselementen gloeien door het subtiele oranjekleurige omgevingslicht. Deze stralers zijn bijvoorbeeld te gebruiken op een terras of in een serre. Je kunt ze installeren aan de muur of aan het plafond. De HEATSCOPE® is verkrijgbaar in verschillende modellen, kleuren en maten. Bijzonder aan deze buitenverwarming is het unieke design. Ook kan je de stralers met een afstandsbediening op twee niveaus zetten, op 50% of op 100%. Daarnaast zijn de stralers gemakkelijk te installeren en wordt de HEATSCOPE® geleverd inclusief alle accessoires in dezelfde kleur.

Nieuwsgierig naar deze producten?

Ga naar je Bouwmaat-vestiging voor meer informatie en de bestelmogelijkheden van deze producten.